Nuntă la conac în aer liber: Domeniul Manasia, lângă București

December 23, 2015 - Locuri de petrecut

Oricât de moderni și la curent am fi cu ultimele noutăți din societatea în care trăim, fascinația pentru trecut rămâne în mulți dintre noi. E un element de identitate, o legătură cu un trecut îndepărtat și romanțat. Cu gândul că am vrea să mergem într-un loc unde să regăsim atmosfera vremurilor de altă dată am descoperit Domeniul Manasia. Cu rădăcini la început de secol XVII, Domeniul Manasia așteaptă să fie redescoperit, la doar 50 de kilometri de București, în localitatea omonimă. Fascinant prin noblețea descoperită de îndată ce îi treci poarta, Domeniul Manasia își revendică gloria de altădată prin crearea cadrului perfect pentru experiențe sofisticate și memorabile, adaptate mediului social contemporan.

domeniulmanasi- nunta in gradina (10)

Domeniul și conacul Manasia se afla în apropierea Urzicenilor, judetul Ialomita, și este un loc aparte, din arhitectura veche a Bărăganului. O bijuterie de patrimoniu unică în peisajul Bărăganului – inclusă în Ansamblul Conacului Hagianoff, se redeschide publicului larg și devine astfel primul monument istoric Clasa A, de importanță națională, restaurat integral în județul Ialomița. Domeniul include conacul boieresc, parcul de două hectare și crama de sub conac, monumente înnobilate de istoricul aristocratic al moșiei.

Domeniului Manasia-nunta in gradina (2)

Domeniul Manasia se redeschide mai discret și mai rafinat ca niciodată, cu scopul de a fi reintegrat în peisajul autohton cultural, economico-social, precum și în viața colectivităților locale din împrejurimi. Dacă sunteti în căutarea unui loc pentru a organiza recepții, seminarii sau petreceri private într-un loc care să ofere combinația unică de eleganță aristocratică cu facilități moderne atunci vă puteți îndrepta atenția spre conacul, parcul și crama de sub conac.

domeniulmanasi- nunta in gradina (7)

Saloanele conacului, parcul cu pavilionul exterior, precum și crama sunt ideale pentru a găzdui nunți sau botezuri sofisticate, aniversări sau alte petreceri private. Serviciile oferite acoperă toate nevoile unui client și sunt croite în funcție de solicitările speciale ale acestuia. Interioarele sunt extrem de luminoase și oferă o panoramă deosebită asupra parcului. Decorațiunile interioare și exterioare au fost restaurate cu atenție deosebită, păstrând toate detaliile stilistice originale, specifice epocii antebelice ce conferă un farmec aparte acestei proprietăți: stucaturi, capiteluri, console din tencuială, tavane pictate încasetate în lemn, vitralii, poartă și scară din fier forjat.

domeniulmanasi- nunta in gradina (3)
Un alt element deosebit al Domeniului Manasia este crama, ce a fost zidită din cărămidă produsă în fabrica proprie – Kosca & Hagianoff – care se întinde pe o suprafață de peste 1000 mp și este dotată cu nenumărate butoaie pentru vin, având o capacitate totală de depozitare de 1000 tone.

Întreg domeniul este disponibil vizitării de către public în urma solicitării în prealabil a cel puțin unuia dintre serviciille disponibile sau în timpul evenimentelor deschise publicului și desfășurate pe parcursul anului. Pentru a afla mai multe informații sau a solicita o rezervare, click aici sau pe pagina lor de facebook.

Domeniului Manasia-nunta in gradina (1)

 

Cum ajungeti la Domeniul Manasia?

Dacă mergeți cu mașina veti parcurge aproximativ 80 kilometri din București, pe E85 ( drumul către Moldova) adica un drum de aproximativ 1 ora si 25 de minute.

În concluzie, Domeniul Manasia este un loc superb unde sa organizați un eveniment special din viața voastră sau să organizați o vacanță cu mai mulți prieteni.

Domeniului Manasia-nunta in gradina (3) domeniulmanasi- nunta in gradina (2) domeniulmanasi- nunta in gradina (1) domeniulmanasi- nunta in gradina (4) domeniulmanasi- nunta in gradina (5)     domeniulmanasi- nunta in gradina (8) domeniulmanasi- nunta in gradina (9) domeniulmanasi- nunta in gradina (11)   domeniulmanasi- nunta in gradina (12) domeniulmanasi- nunta in gradina (13) Domeniului Manasia-nunta in gradina (4)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *