Flori de hârtie- O alternativă a buchetului clasic de mireasă

June 4, 2014 - Flori

Din clipa în care a descoperit lumea florilor de hârtie, Cristina Ungureanu  și-a dedicat tot timpul liber pentru a pune bazele noului ei concept: Christine Paper design – alternative bridal bouquets & creative weeding details– un concept născut din pasiune, din dorința de a înfrumuseta și personaliza momentele speciale din viața noastră – nunțile și nu numai, cu lucruri handmade și amprentate cu emoție, pe care să le prețuim o viața întreagă. Aceste flori pot fi ingredientul pentru multe detalii ce țin de organizarea unei nunți: de la buchete de mireasă alternative din flori de hârtie, la flori imense pentru decor, aranjamente florale pentru mese, candy bar …iar lista nu se oprește aici.

copyright www.adriancotiga.ro

În continuare vă propun să descoperim împreună povestea florilor de hârtie, a ilustrațiilor și obiectelor făcute din suflet pentru suflet.

Cum te-ai gândit să faci flori din hârtie?

Meseria mea de bază este cea de designer vestimentar. Am studiat Artele Plastice începand cu varsta de 8 ani, culminând cu absolvirea Facultatii De Arte Decorative și Design Bucuresti. În prezent lucrez pentru o casă de modă renumită din Romania dar, din dorința de a fructifica talentul și aptitudinile pe care le-am cultivat în toți acești ani, am pornit în căutarea acelui „CEVA” care să mă definească …așa am descoperit lumea florilor de hârtie.

Christine paper design (3)

Ce te inspiră atunci când creezi?

Sunt o mare iubitoare de natură, flori și culori, de aceea respect, prețuiesc fiecare floare și element din natură. Am sute de fotografii cu detalii de flori și atunci când creez îmi dau toata silința să realizez ceva cât mai aproape de natural, în combinații cromatice potrivite și discrete. În același timp, mă poate inspira și persoana pentru care lucrez, preferințele ei cromatice și orice element pe care ea și-l dorește inclus în aranjament. Însă, chiar dacă trebuie să țin cont de preferințele clientului, încerc să includ și viziunea mea în produsul final.

Christine paper design (10)

Florile create de tine pot fi folosite atât în buchetele mireselor, decoruri pentru candy bar, arcade, mărturii…. cât timp iți ia să le creezi?

Sunt o perfecționistă și realizez totul cu grijă și dedicare, până la cel mai mic detaliu. Fiecare floare este realizată din petale de hartie pictată manual …fiecare petala este decupată, modelată și lipită manual pentru a obține forma dorită. Deci, este un procedeu complex, dar rezultatul merita orice efort. Timpul acordat acestor creații difera de la un proiect la altul …dar pot să spun că tot timpul meu liber este dedicat lor, florilor.

Christine paper design (19)

Un buchet de mireasa cu cat timp trebuie facut comanda ?

Pentru a plasa o comanda de aranjamente florale, buchet de mireasă, etc. în functie de amploarea proiectului, este nevoie de cel puțin doua luni avans, poate chiar mai mult. Timpul de execuție este destul de mare și, de regula, comenzile se suprapun între ele, iar eu le realizez fără nici un ajutor. Deci, cu cât mai devreme cu atât mai bine.

Christine paper design (13)
Avantajul florilor/ buchetelor de hartie ar fi….?

Avantajul și farmecul florilor din hârtie este ca ele au viața eternă și pot fi realizate atât în mărime naturală cât și supradimensionate, pe orice cromatică dorim. Indiferent de perioada anului, dacă anumite flori sunt în sezon sau nu, ele pot fi manufacturate pentru un buchet/aranjament care va deveni o amintire eternă …trandafiri, bujori, hortensii, dalii, ranunculuci, flori de primavara, maci si anemone, orice floare din orice colț îndepărtat al lumii poate fi imortalizată din hârtie pentru a ne bucura de ea în fiecare zi a anului.

Christine paper design (9) Christine paper design (21)   Christine paper design (2)     Christine paper design (6) Christine paper design (4) Christine paper design (5)   Christine paper design (1) Christine paper design (0) Christine paper design (8) Christine paper design (7)    Christine paper design (11) Christine paper design (12)    Christine paper design (17)   Christine paper design (18)   Christine paper design (20)    copyright www.adriancotiga.ro (2)   copyright www.adriancotiga.ro (1)

Contact
Christine Paper Design
Persoana contactCristina Ungureanu
Websitewww.christinepaperdesign.com
Facebookhttps://www.facebook.com/christinepaperdesign
Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *