Sufrageria Bunicului Jean – Ciocolatier român de la 1935

May 22, 2014 - Dulciuri și alte bunătăți

Răzvan Giurcăneanu a reinventat o afacere veche de 80 de ani, începută de bunicul său. După ce 20 de ani a fost producător în agenții de publicitate, s-a apucat, în 2013, să prepare bomboane. Și cum orice lucru bun vine cu măsură, vă spunem că boamboanele din Sufrageria Bunicului Jean sunt realizate în cantități destul mici, numai bune de dat în dar cu ocazia unui eveniment deosebit.

Sufrageria Bunicului Jean (1)

Care este povestea ciocolateriei Sufrageria Bunicului Jean?

Timp de 20 de ani am lucrat în agenţii de publicitate, însă la finalul anului 2012 m-am hotărât să revin la o pasiune mai veche, moştenită de la bunicul meu: prepararea bomboanelor din ciocolată. De altfel, brandul îi poartă numele. El a preparat toată viaţa ciocolată, fiind meseria care i-a permis să îşi întreţină familia indiferent de regimul politic al ţării. Stând lângă el în laborator, am învăţat de mic secretele ciocolatei, iar acum îi folosesc reţetele.

Sufrageria Bunicului Jean (3) Sufrageria Bunicului Jean (2)

Experimentaţi şi alte reţete?

În general, mă bazez pe ce am învăţat de la nenea Jean, însă am încercat să introduc şi ingrediente pe care bunicul nu le avea atunci: lichioruri, bere, whisky, tabac cubanez, cuişoare, sfeclă etc.

Sufrageria Bunicului Jean (4)

Cât timp durează realizarea unei comenzi?

În funcţie de tipul bomboanei şi de cantitatea solicitată, o comandă poate dura între 2 şi 6 zile. Și cum eu singurul care manevrează croșeta pentru fiecare bomboană în parte, din păcate, nu reuşesc să iau comenzi foarte mari (nunţi, botezuri) pentru că nu dispun de personal care să mă ajute. Acum lucrez doar pentru prieteni,  însă bomboanele din Sufrageria Bunicului Jean pot fi savurate și in Centrul Vechi, la gelateria „La Delicii”. Sper să deschid un magazin în Cotroceni şi unul la Palatul Mogoşoaia.

Sufrageria Bunicului Jean (7) Sufrageria Bunicului Jean (6) Sufrageria Bunicului Jean (5) Sufrageria Bunicului Jean (8)

Contact
Sufrageria Bunicului Jean
Persoana contactRazvan Giurcaneanu
Facebookhttps://www.facebook.com/pages/Sufrageria-Bunicului-Jean/299894010138241
Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *