Un decor de nuntă superb cu allium decorativ sau flori de ceapă ornamentală

August 17, 2015 - Idei pentru nunți faine

Cât de frumoși și fini sunt acești bulgari violet, pe numele lor oficial purple alliums. Trebuie să știi că pe lângă ceapa de consum există și ceapa decorativă fantastic de frumoasă! Dacă dorești un decor de nuntă simplu, fin, superb avem un sfat: decorează-ți nunta cu flori de ceapa ornamentală! Se potrivește perfect atât pentru nunți elegante ( alături de orhidee, crini), cât si pentru cele rustice ( alături de flori de câmp multicolore, spice de grau).

Alliumul decorativ se poate planta în grădină fie în rocării, borduri sau straturi, dar şi în ghivece. Prosperă într-un loc însorit, protejat de vânturi și cu un sol bine drenat. Însă sunt și unele specii cu creștere redusă care se dezvoltă foarte bine în soluri mai umede și reci cum sunt Allium cyathophorum var. farreri și Allium moly.

Bulbii trebuie să-i plantezi, de regulă, la începutul toamnei, la o adâncime de aproximativ patru ori diametrul acestora. La plantele care au înălțimi reduse, bulbii se plantează la o adâncime de 8-10 cm, iar la specii mai înalte este nevoie de cel puțin 20 cm. Dacă plantezi bulbii toamna, florile îți vor colora grădina în lunile mai-iunie, iar dacă îi plantezi primăvara, ceapa decorativă va înflorii în iunie-iulie. Uite aici de unde poți comanda rapid bulbi de ceapă decorativă: sweetgarden.ro,tulipshop.ro, bulbi.nl.

Purple alliums-nunta in gradina (1) Purple alliums-nunta in gradina (2) Purple alliums-nunta in gradina (3) Purple alliums-nunta in gradina (4) Purple alliums-nunta in gradina (5) Purple alliums-nunta in gradina (6) Purple alliums-nunta in gradina (7) Purple alliums-nunta in gradina (8) Purple alliums-nunta in gradina (9) Purple alliums-nunta in gradina (10) Purple alliums-nunta in gradina (11) Purple alliums-nunta in gradina (12) Purple alliums-nunta in gradina (13) Purple alliums-nunta in gradina (14) Purple alliums-nunta in gradina (15) Purple alliums-nunta in gradina (16) Purple alliums-nunta in gradina (17) Purple alliums-nunta in gradina (18) Purple alliums-nunta in gradina (19) Purple alliums-nunta in gradina (20) Purple alliums-nunta in gradina (21)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *