Aranjamente florale îndrăzneţe by Buchetiera

April 3, 2014 - Flori

Cu multă pasiune, Ruxandra Mateescu creează pentru noul ei brand, Buchetiera, aranjamente florale îndrăzneţe, iar acum încearcă să aducă în atenţia clienţilor ei un nou concept: „obiectul floral”. Ne va povesti în continuare despre provocările designului floral, despre determinare şi necesitatea de a te reinventa continuu, construind în egală măsură un stil personal.

buchetiera (13)

Când s-a lansat Buchetiera?

Buchetiera s-a născut oficial în anul 2011, odată cu prima nuntă pentru care am lucrat florile. Era nunta unui prieten vechi şi drag care a şi avut o temă exact pe sufletul meu – nunta hippie; aşa încât, deşi aveam nişte emoţii cumplite, totul a ieşit foarte frumos. Apoi, Buchetiera se tot lansează, cred, an de an, odată cu fiecare nouă linie pe care o dezvolt. După nunţi şi evenimente au urmat „florile în dar” iar acum îmi doresc foarte mult să aduc în atenţia clienţilor mei conceptul de „obiect floral”. Aşa încât… ne tot lansăm, pas cu pas.

buchetiera (9)

Ce te inspiră atunci când creezi?

Cred că mă inspiră toate lucrurile care mă pasionează. Literatura şi călătoriile, de exemplu. Mi se întâmplă deseori să pornesc schiţele pentru un obiect floral de la o idee, însă încet- încet să ajung la cu totul altceva, pentru că între timp mintea şi sufletul mi-au luat-o pe dinainte şi au ţesut printre desenele mele elemente din atmosfera cărţii pe care o citesc la momentul respectiv.
Sunt pasionată de bijuteria contemporană şi de ceramică şi sculptură. După fiecare târg Autor vin acasă şi mă pun pe desenat – forme noi, tehnici care mă intrigă… le regândesc la scară mai mare şi adaptate designului floral şi diferitelor locaţii în care vor fi plasate. Acum sunt pur şi simplu fascinată de artiştii contemporani din Asia (în special de cei japonezi); fie că vorbim de design floral, sculptură, instalaţie sau bijuterie contemporană; simplitatea şi echilibrul formelor şi felul în care reuşesc ei să transmită esenţa mesajului!… acolo vreau să ajung şi eu cu obiectele mele florale.

buchetiera (8)

Concret, ce servicii oferi?
În principiu, lucrez orice înseamnă „flori”. Aranjamentele florale pentru evenimente private sau corporate, mese între prieteni care au nevoie de un pic de frumos în plus, obiecte şi instalaţii florale pentru spaţii publice precum şi aceste „obiecte florale” destinate clienţilor privaţi sau diverselor locaţii.

buchetiera (3)

În cât timp este gata o comandă de aranjamente florale?

Dacă este vorba despre aranjamentele florale pentru un eveniment este bine să încep schiţele pentru design cu cel puţin o lună înainte. Dacă vorbim de comenzi mai mici, recomand clienţilor să mă contacteze cu cel puţin două-trei zile în avans. Asta deoarece Buchetiera oferă exclusiv servicii pe bază de comandă. În cazul structurilor mai complicate, lucrate cu gips, metal, piatra etc am nevoie de câteva zile bune înainte, pentru a pregăti bază pentru flori.

buchetiera (6)

Care este zona unde puteţi livra?

Livram în Bucureşti şi zonele limitrofe, în principiu. Însă nu spunem nu niciunei provocări, aşa încât dacă este vorba de organizarea unui eveniment la munte, la mare sau aiurea suntem primii care spunem DA!

buchetiera (5)   

Ce mai puteți oferi clienților care vor să lucreze cu tine?

În prezent colaborez cu doi make-up artişti, cu un wedding planner şi cu graphic designeri pentru tot ceea ce înseamnă stationary (invitaţii, meniuri, place carduri etc) aşa încât clienţii Buchetierei, pe lângă flori, să aibă parte de produse premium în cât mai multe domenii.
Lucrând însă în domeniul acesta de trei ani pot recomanda foarte multe persoane talentate şi serioase cu care clienţii mei să colaboreze pentru toate detaliile pe care le au de pus la punct pentru evenimentul lor.

buchetiera (11)   buchetiera (12)    buchetiera (14)   buchetiera (15)   OLYMPUS DIGITAL CAMERA   buchetiera (17) OLYMPUS DIGITAL CAMERA   OLYMPUS DIGITAL CAMERA buchetiera (7)   

Contact
Buchetiera
Persoana contactRuxandra Mateescu
Websitebuchetiera.ro
Facebookhttps://www.facebook.com/Buchetiera
Telefon
Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *