Alege conacul Polizu pentru o nuntă ca-n poveşti!

April 4, 2016 - Locuri de petrecut

Visul unei nunţi la Palat poate deveni realitate! Înconjurat de livezi și podgorii, conacul Polizu se află printre frumoasele dealuri moldave. A fost construit între anii 1880 – 1887 de omul politic Constantin Ghika-Deleni, în satul Maxut, judetul Iasi.

Situat pe vârful teșit al unui deal, conacul îți oferă perspective asupra întregii regiuni, o succesiune de dealuri cu vii și livezi. Domeniul de peste 30 de hectare cuprinde copaci seculari care au scăpat ca prin minune de drujba comunistă, livezi de cireși și visini, un parc cu elemente arhitecturale romantice.

conacul Polizu-nunta in gradina (1)

În 2005, după un proces istovitor, clădirea a fost retrocedată moștenitorului de drept, adică doamnei Irina Ioana Riscutia, născută Polizu Micşuneşti. Pentru a reda strălucirea de altădată a locului, doamna Riscutia s-a asociat cu soții Ștefănucă.

conacul Polizu-nunta in gradina (2)

Din 2005 până în 2010 au fost cinci ani în care conacul a fost pus la punct. Mai mult decât atât, domnul Constantin Ștefănucă, de profesie inginer silvic, s-a ocupat intens de parcul de lângă conac, dar și de livezile de aici, căci sunt unele de meri, cireși, vișini plus viță de vie. Fiica Silvia Ștefănucă, care se ocupă acum de promovarea conacului peste hotare, mi-a spus că într-un fel faptul că aici a fost un domeniu cu terenuri agricole a reprezentat salvarea clădirii. Altfel, comuniștii ar fi dărâmat-o cu totul. În refacerea conacului au contact enorm fotografiile, planurile vechi și documentele pe care le avea doamna Riscutia. Pe baza lor au reușit să reconstituie o bună parte din imaginea de altădată și să vină cu modernizările necesare confortului de secol XXI necesare odată cu schimbarea destinației clădirii.

conacul Polizu-nunta in gradina (3)

Nunţile şi ceremoniile de regula sunt organizate în aer liber, în grădină şi împrejurimile conacului unde pot fi găzduiţi până la 250 de oaspeţi. Acestea vor fi organizate în cadrul unui cort modern, multi-funcţional, decorat după preferinţele clienţilor.

conacul Polizu-nunta in gradina (4)

 

Conacul are doar șapte camere generoase, fiecare având circa 50 de metri pătrați. Pentru că au avut cereri de evenimente mai mari și chiar team buildinguri au construit alături alte corpuri de clădire amenajate în ton, unde există încă 20 de camere. Este încântătoare și grădina și domeniul agricol. Până la urmă proprietatea e la doar 16 kilometri distanță de Cotnari, deci poți să-ți închipui ce frumusețe de loc e aici (70 km distanță de Iași și 40 km distanță de Botoșani). Meniul la conac, în funcție de numărul invitaților, variază între 60 si 75 de euro de persoană.

Vezi aici site-ul conaculpolizu.ro și pagina de Facebook/conacpolizu.ro.

conacul Polizu-nunta in gradina (5) conacul Polizu-poze-nunta in gradina (1) conacul Polizu-poze-nunta in gradina (2) conacul Polizu-poze-nunta in gradina (3) conacul Polizu-poze-nunta in gradina (4) Polizu-nunta in gradina (1) Polizu-nunta in gradina (2) Polizu-nunta in gradina (3) Polizu-nunta in gradina (4) Polizu-nunta in gradina (5) conacul Polizu-nunta in gradina (6) conacul Polizu-nunta in gradina (7) conacul Polizu-nunta in gradina (8) conacul Polizu-nunta in gradina (9) conacul Polizu-nunta in gradina (10) conacul Polizu-nunta in gradina (11) conacul Polizu-nunta in gradina (12) conacul Polizu-nunta in gradina (13) conacul Polizu-nunta in gradina (14) conacul Polizu-nunta in gradina (15) conacul Polizu-nunta in gradina (16) conacul Polizu-nunta in gradina (17) conacul Polizu-nunta in gradina (18)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *