The Wedding House

September 1, 2014 - Locuri de petrecut

Despre The Wedding House am auzit prima dată printr-o întâmplare sau printr-o minune,  prin intermediul unor prieteni care își doresc foarte mult să-și facă nunta acolo. Locația este absolut splendidă, o grădină de vis unde se întâmplă multe lucruri minunate. Alina Popa este happy owner The Wedding House, iar împreună cu soțul ei au reușit să transforme casa de la țară a părinților într-o wedding house cum odinioară vedeam prin revistele străine.

the wedding house (2) the wedding house (4)

The Wedding House se află în Giurgiu, la 40 km de București ( acces foarte rapid de pe autostrada A1), și are o gradina superbă sub cerul liber, unde se conturează scenarii fermecătoare, cu candoarea și naturalețea specifice stilului country & shabby chic.

the wedding house (5)

Alina Popa, cea care a reusit sa dea viață acestei locații povestește:

The Wedding House este un vis mai vechi, inspirat de tatăl meu. Aici am facut nunta eu și soțul meu, Ghica, în urmă cu 4 ani (iulie 2010) – așa și-a dorit tata, care cumpărase casuța în urmă cu câțiva ani și visa să facem nunta „acasă”. Inițial ni s-a părut o nebunie, pentru că spațiul nu era deloc amenajat corespunzator – era mai degrabă un loc „salbatic” – însa, dupa ce am început să căutăm locații de nuntă, am realizat că nicăieri nu poate fi mai frumos decât acasă, în mijlocul naturii. Așa că timp de un an am amenajat spațiul – am pus gazon, am plantat pomi, am construit foișorul de lemn, am tras electricitate etc.

the wedding house (3)

A fost foarte mult de munca, însa rezultatele au fost pe măsura – am avut parte de o nuntă ca-n povești, la noi în curte.
Partea care mi-a placut cel mai mult a fost realizarea decorului – m-am ocupat personal de fiecare detaliu – iar după nuntă, am transformat aceasta pasiune într-un mic business – Something Borrowed lovely rentals (www.somethingborrowed.ro) Timp de doi ani am realizat decorul pentru evenimente în diverse locații, visând ca într-o bună zi să realizez decoruri de poveste la propria noastră locație. În paralel am realizat lucrări de reamenajare a casuței / foișorului destinat evenimentelor – și dupa foarte multă muncă, vise și emoții, am adus la viata un vis.

The-Wedding-House-NIG (4)

Cât timp ţi-a luat să transformi căsuţa şi când ai deschis-o?

Căsuţa a fost cumpărată de părinţii mei în urmă cu vreo 10 ani. Tata îşi dorea foarte mult o căsuţă cu grădină, lângă Bucureşti – şi când a găsit căsuţa asta, a fost dragoste la prima vedere, deşi era într-o stare precară. El a făcut primele lucrări de reamenajare, care s-au amplificat cu ocazia nunţii noastre: atunci am extins casa şi am construit etajul, ca să avem mai mult spaţiu pentru găzduirea invitaţilor. Dar la momentul acela nu aveam alte planuri pentru căsuţă – şi nici nu descoperisem stilul country, shabby-chic de care m-am îndrăgostit ulterior.

Aşa că atunci când ne-am propus să o transformăm în locaţie cosy pentru evenimente, am hotărât împreună cu soţul meu că e nevoie de o renovare completă: care a implicat recompartimentare, reconsolidare a structurii, înlocuirea finisajelor etc. Am început lucrările în primăvara anului trecut şi am fost gata pentru deschidere la începutul acestei veri. Primul eveniment – o nuntă ca-n poveşti – a avut loc aici pe 5 iulie.

the wedding house (10) the wedding house (8)

Ne plac la nebunie mobilierul și accesoriile folosite. De unde vin ele, cât şi pe unde a trebuit să le cauţi?

Toate piesele de mobilier şi decor de la The Wedding House au o poveste frumoasă: multe sunt piese din colecţia Something Borrowed şi au făcut parte din decoruri de poveste la diverse evenimente; pe altele le-am luat special pentru căsuţă de pe diverse site-uri sau din târguri de profil.

the wedding house (11) the wedding house (6)
Când cineva îşi organizează nunta aici, voi creaţi şi decorul? Iar invitaţii pot fi găzduiţi în camerele casei?

Da, noi realizăm şi decorul pentru evenimentele pe care le găzduim, cu piese de decor din colecţia proprie. Practic, le oferim clienţilor un pachet compus din chiria casei, decor, plus cazare pentru miri în noaptea nunţii în camera matrimonială, Lovebirds. Avem de asemenea o camera specială, în care mireasa se poate pregăti pentru marele eveniment (Bride’s room) şi o “cameră de studiu” dedicată viitorilor miri, The Wedding Library, unde pot găsi inspiraţia pentru nunta lor de poveste studiind colecţia noastră de cărţi şi reviste de profil, care se îmbogăţeşte în permanenţă.

the wedding house (1)

Ce ofera the Wedding House?

La Wedding House oferim experiența realizarii unui eveniment deosebit în mijlocul naturii, într-un cadru de poveste, cu decoruri tematice. Mirii au la dispozitie doua camere – Bride’s room, camera în care mireasa se poate pregăti pentru marele eveniment și Lovebirds room, camera matrimoniala, în care pot petrece noaptea nunții. În plus, pe parcursul pregătirilor, ei au acces la Wedding Library – o “camera de studiu” unde pot gasi inspirația pentru nunta lor de poveste studiind colecția noastra de cărti și reviste de profil, care se îmbogatește în permanență.

the wedding house (7)   the wedding house (9) The-Wedding-House-NIG (1) The-Wedding-House-NIG (3)

Contact
The Wedding House
Persoana contactAlina Popa
Websitewww.theweddinghouse.ro
Facebookhttps://www.facebook.com/theweddinghouse.ro
Telefon
Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *