Nunta cu dovleci albi si verzi pentru un decor de poveste!

October 19, 2017 - Idei pentru nunți faine

Iubesc toamna! Daca tot este vremea dovlecilor nu avem cum sa nu ne inspire in realizarea unui decor elegant pentru nunta. Depinde de paleta cromatica pe care o aveti la nunta, dar cum eu nu sunt mare fan portocaliu, va recomand sa luati dovleci albi sau in nuante de verde. Sunt superbi si pot fi decorati, pictati in mii de feluri! Imi plac la nebunie cei pictati in culori metalizate, auriu, argintiu sau culori cromate. Cu niste lumanari albe langa ei, intreaga atmosfera devinde una vintage si in acelasi timp eleganta si misterioasa.

Nu trebuie sa aveti tot decorul incarcat de dovleci, mai ales ca sunt si destul de voluminosi si greu de transportat. Din considerente de spatiu, va puteti limita la amenajarea prezidiului sau a unui colt la intrare cu buturugi, dovleci de diferite marimi si culori ( alb- verde) si lumanari, candele si sfesnice! Chiar daca lageti sa aveti nunta este pe zi ( ideal! ) , lumanarile sunt superbe ca decor si pe timp ul zilei. Insa cum ziua e mai scurta, spre lasarea serii acestea devin piesa de rezistenta, punand in lumina tot decorul.

Daca tot am ajuns si la lumanari, va pot spune ca merg de toate felurile si formele, doar sa arda cat mai lent. Astfel vor tine mai mult, ceea ce este perfect! nu are nimeni timp de ele sa le inlocuiasca.

De unde puteti achiziona dovleci nu o sa va spun acum ( se gasesc mai in toate pietele si supermarketurile), ba chiar si la unele florari, magazine pentru plante de gradina si decoratiuni, insa daca aveti curte si puteti planta ar fi minunat. Va puteti lua cateva pliculete cu seminte cu ce soiuri doriti, le plantati primavara – iar toamna culegeti roadele. Vor avea o semnificatie mult mai mare daca sunt ingrijiti si crescuti de voi, dragi viitori miri.

Dovleci din material textil

O varianta foarte faina si care va poate ramane drept amintire este sa va confectionati dovleci din material textil ( catifea, paiete) si sa reprezinte decorul din livingul vostru de acum inainte. Sunt usor de facut, si de mare efect! Mai intai va decorati nunta, apoi casa, terasa, fereastra! Avantajul este ca ii puteti face in ce culoare si textura ii doriti, si sa ii pastrati peste ani!

Daca tot suntem la capitolul amintiri de pastrat de la nuna, puteti sa alegeti buchetul de mireasa din flori de hartie. Un decor de mare efect intr-un living plin de lumina si culoare – asa cum ar trebui sa fie fiecare casa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *