Verighete din lemn combinate cu metale și pietre prețioase

February 4, 2016 - De purtat

Doru Dumitrescu creează verighete personalizate. Materialele folosite sunt de esențe speciale din lemn, combinate cu metale prețioase și pietre prețioase. Bijuteriile create de el strălucesc prin rafinament, elegantă şi simplitate.

Cum de v-aţi gândit la asemenea alăturare?

De fapt totul a derivat din domeniul în care lucrez în principal și anume sculptură purtabilă care se poate purta pe diferite părti ale trupului, inclusiv cele uzuale, cum sunt cele de tip inel.  Atunci când colaborezi cu un client spre a-i crea o piesă care să i se potrivească perfect, te poți afla oricând la un pas de o potrivire care să nu iasă prea mult în evidență sau pur și simplu să nu fie simțit de către purtătoare sau chiar purtător. Aici mai intervin și dorințele oamenilor care îndrăgesc într-atat de mult alți oameni încat doresc să li se creeze două piese asemănătoare care să îi unească prin simbol. Odată create la cerere două cât se poate de simple inele dintr-un lemn de esență exotică deosebită și mai apoi făcute cunoscute public au început încet încet să apară solicitări de tot felul în această direcție cu inele de casătorie. Cu timpul am ajuns la concluzia că doar câteva esențe sunt într-atat de dure încat să reziste în timp și deci am adoptat o tehnică ce combină prin încălecare a două materiale, unul dintre ele având în special rolul de a susține materialul mai slab dar deosebit în felul său. Sunt mai multe materiale care le folosesc in combinație cu diferite esențe de lemn pentru a obține un inel verighetă. Dintre metale am ales aurul deoarece este cel care înnobileaza prin prezență vizuală oferind  lemnului lumina necesară ce îi pune în valoare extraordinarele calități. Este un schimb foarte convenabil pentru cele două materiale, unul oferind strălucirea iar celălalt modestia, obținând astfel un singur material format din două materiale atât de diferite separat. Aș spune că este asemeni uniunilor oamenilor cu caractere diferite ce prin înțelepciune, răbdare și înțelegere ating acel întreg complex și complet.

Black and White - packaging Black and White - wedding rings with packaging

Cât timp durează până când sculptaţi o asemenea opera de artă?

Timpul în acest context este stabilit în funcție de modelul gândit împreună cu clientul, model ce poate fi conținut de una sau mai multe tehnici necesare execuției. Totodată, pentru că sunt sculptor, ofer și varinta unei cutii speciale sculptate în lemn ce poate avea o formă abstractă sau figurativă contextuală preferințelor clientului. Mă simt obligat să menționez aici și rezervarea din timp a unei comenzi. Între 5 și 30 de zile.

M.D. - packaging M.D. - wedding rings with packaging

Cât de durabilă este?

Lemnul este susținut foarte bine din interior, pe exterior însă necesită o anume conștientizare din partea purtătorului. E clar că nu poți să spargi nuci cu acest inel 🙂
În rest, lipiciul industrial ce unește cele două materiale promite că ar uni pe vecie.

Playing Cat - packaging Playing Cat - wedding rings with packaging

Cum se comportă la intemperii: apă, diferiţi agenţi de curăţare,..etc

Nu recomand expunerea lor în fața agenților conținători de acizi pentru curățare care ar putea coroda structura anumitor esențe de lemn. Există totuși și esențe într-atât de dense încât factorii deterioranți să aibă un efect cu mult mai lent sau chiar inexistent.

Playing Cat - wedding rings Puppy Paws - wedding rings with packaging Puppy Paws - packaging

Modele le alegeţi dumnevoastră sau le aleg clienţii?

Modelele sunt ori alese de către clienți dintre cele deja create, ori are loc o discuție deschisă din care extragem esențialul care duce inevitabil spre declanșarea inspirației mele cât și a clientului, obținând spre final o idee care să mulțumească atât clientul cât și pe mine ca și creator.
Caut ca fiecare creație să fie inedită, iar clienții să se regăsească în ea simțind nu doar că poartă un simbol al uniunii lor din dragoste ci și un element ce îi împlinește în raport cu anumite plăceri majore din viața lor care poate chiar au contribuit la uniunea acestora.

Puppy Paws - wedding rings R.B. rings with packaging R.B. rings

Se pot şi personaliza?

Da, chiar încurajez personalizarea inelelor sau a cutiei pe cât de finuț posibil.
Câteodată o pictură creată de un maestru devine capodoperă doar din momentul aplicării unui singur simplu punct de de culoare plasat cu mult bun simț.

S.B. - wedding rings

Care ar fi preţul pentru o pereche de verighete?

Deoarece sunt destul de multe aspecte ce trebuiesc luate în considerare la fiecare dintre modele și de fiece dată intervin noi tehnici sau chiar eventuale noi materiale sau personalizări specifice fiecărui client în parte cât și probabilitatea includerii unei sculpturi cu rol de “casă” a inelelor, prețurile nu sunt fixe ci discutabile.

To the Infinity - packaging To the Infinity - wedding rings with packaging

Se mai poate interveni pe un inel/ model după ce a fost executat?

În cazul măririi sau micșorării unui inel creat și executat de către mine, există varianta ca la un preț redus față de cel achiziționat în primă fază să execut această modificare. Practic va trebui să execut de la zero un inel asemănator celui anterior dar cu o adăugire sau reducție a materialului din aur care nu vine sudat ci topit si refacut de la zero.

To the Infinity - wedding rings

Unde va pot întâlni cei ce apreciază muncă dumneavoastră?

Contactarea mea și a universului meu creativ poate avea loc prin intermediul site-ului web sectiunea “contact” sau a profilului de facebook.

Black and White - wedding rings

Contact
Websitewww.dorudumitrescu.net
Facebookhttps://www.facebook.com/DoruDumitrescu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *