Un loc de vis: Castelul de lut Valea Zânelor

April 29, 2016 - Locuri de petrecut

Castelul de lut Valea Zânelor este pur si simplu un loc de vis! Castelul se află la 40 km de Sibiu, în Valea Zanelor și va deveni pensiune. Are zece camere şi o amprentă la sol de 320 mp. A fost construit de meșteri și muncitori din Maramures, pe baza unui proiect realizat de arhitectul Ileana Mavrodin. Pentru amenajările interioare sunt folosite ideile arhitectei Ramona Pop. Fundaţia este realizată din beton şi pietre, structura este din lemn, iar pereţii sunt construiţi din cob (buștean de molid și apoi acoperit cu cob), un amestec de pământ, apă, paie, argilă şi nisip. Pereții exteriori au 60 cm grosime, iar cei interiori 45 cm.

romanian-fairy-tale-lodge-designrulz (1)

Tencuiala exterioară este de var și nisip și turnurile sunt din piatră de rău, zidite cu var și nisip. Totul este realizat cu materiale naturale, iar ferestrele şi uşile sunt diferite, fiecare cameră având intrarea sa separată. Castelul din Valea Zanelor este o construcție cu pereți văluriți, cu șindrilă pe acoperiș, cu încăperi spațioase de circa 25 de metri pătrați în care designerul Mihai Caranghiaur, și el pasionat de construcții ecologice, să-i conceapă mobilier și decor personalizat. Abia aștept să se deschidă publicului larg! Și sper ca într-o minunată zi să ne bucurăm de nunți de poveste și aici!

romanian-fairy-tale-lodge-designrulz (2) romanian-fairy-tale-lodge-designrulz (3) romanian-fairy-tale-lodge-designrulz (4) romanian-fairy-tale-lodge-designrulz (5) romanian-fairy-tale-lodge-designrulz (6) romanian-fairy-tale-lodge-designrulz (7) romanian-fairy-tale-lodge-designrulz (8) romanian-fairy-tale-lodge-designrulz (9) romanian-fairy-tale-lodge-designrulz (10) romanian-fairy-tale-lodge-designrulz (11) romanian-fairy-tale-lodge-designrulz (12) romanian-fairy-tale-lodge-designrulz (13) romanian-fairy-tale-lodge-designrulz (14) romanian-fairy-tale-lodge-designrulz (15) romanian-fairy-tale-lodge-designrulz (16) romanian-fairy-tale-lodge-designrulz (17)

Comments

  1. Nanu says:

    Superb, bravo Romania, felicitari din toata inima…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *