Când părinții se lasă inspirați de copii, se nasc Scăunelele cu Dichis- scaune pictate personalizate

September 7, 2016 - Cadouri

Este o reală plăcere pentru mine ( urmează și pentru voi) să o fi cunoscut pe Fabi și să împărtășesc cu voi povestea Scăunelelor cu Dichis. Pasionată de arta frumosului, de ceva timp creează scaune pictate manual, personalizate atât pentru cei mici și cei mari, punând o parte din sufletul celui pentru care îi este dedicat, dar și o parte din al ei.

Fiecare scaun pictat manual își are propria poveste, e plin de emoții pure și dăruit cu drag!

Care este poveste FIL Design?

FIL Design – a pornit din pasiunea pentru designul de interior și amenajări a unor colege și prietene care se completau în idei și soluții creative. Împreună realizăm proiecte unice, ce îmbină armonios dorințele clienților cu bugetul și necesitățile lor legate de funcționalitate. Parte din amenajări sunt încărcate și pe site-ul nostru www.fildesign.ro.

patrick

Din această poveste s-a desprins un nou proiect- Scăunele cu Dichis. Cum te-ai gândit să creezi scaune pictate manual atât pentru cei mici cât și pentru cei mari?

Într-o zi, în viața mea a apărut Tudor (mânzul meu de 3 ani) și într-o altă zi, Diana (pitulicea de 1 an). Din acel moment, timpul s-a “comprimat” foarte mult și proiectele foarte ample de amenajări nu se mai puteau derula în termeni reali. Dar ceva cu “touch” artistic tot trebuia să fac. Inspirația nu mă lasă să fiu doar mama copiilor mei :)….Pentru ziua unor prieteni am căutat un cadou personalizat, un scaun personalizat și nimic nu se potrivea…..și atunci am știut: “ scăunele pictate manual trebuie să fac eu! și ele vor fi SCĂUNELE CU DICHIS“.

emma

Ce-ai vrea să se ştie despre scaunele tale mai întâi de toate?

În primul rând că sunt realizate cu multă pasiune și dragoste, sunt inscripționate cu numele sărbătoritului și în ton cu preferințele lui cromatice. Am căutat oferte de scaunele în ateliere și fabricuțe de profil, am încercat și recondiționarea unora foarte puțin folosite și ne-am oprit asupra unor modele din lemn de brad/fag, pe care le pictăm manual și lăcuim cu vopseluri pe bază de apă, prietenoase cu spațiile celor mici.

scaunelul cu dichis (9)

Ai vreun scaun preferat?

Întotdeauna ultimul scaun pe care-l finisez este preferatul meu. Mă îndrăgostesc de el din forma brută, când este lemnul natur, de la primele schițe și moodboard-ul cromatic pe care-l încropesc. Când povestea de pe el începe să se contureze și până la ultimele retușuri, mi se pare că “ăsta este cel mai frumos!”. De fiecare dată simt la fel: că ultimul este cel mai reusit, deși, sunt povești diferite pentru copii diferiți, cu temperamente diverse.

IMG_3699

Scaunul e un element special pentru orice masă. Ce i-ai spune cuiva care ezită între a-şi cumpăra un scaun obişnuit şi un scaun pictat de tine?

Scăunelele cu Dichis sunt pentru ocazii speciale. Când vrei să-ți surprinzi plăcut apropriații cu un cadou diferit, inedit, pe care să nu-l poată uita și căruia să-i găseasca un loc special în casa și sufletul lor.

IMG_3734

Personalizate până la cel mai mic detaliu, aceste scaune pot fi la “piece de resistance” a aniversării sau a nunții voastre.  

scaunelul cu dichis (5)

Scaunele cu dichis sunt un cadou perfect pentru mirii ce aleg ca evenimentul lor să fie în mijlocul naturii. Astfel le vor avea la nuntă și apoi le vor înveseli propria lor bucătărie, bucurându-se de ele în fiecare dimineață la cafea ( și nu numai).

Scăunelele cu Dichis sunt pentru copii, pentru aniversarea iubitului/iubitei, căsătorii, pentru a-ți surprinde nașii, șeful, profesoara preferată, își găsesc locul lor special la orice aniversare. Mulți dintre noi avem un scaunel din copilarie, pe care-l folosim încă. Durata lor de viață este foarte mare și valoarea sentimentală le face să fie obiectul de mobilier pe care-l vom “târâi” dupa noi la schimbarea locuinței sau la reamenajare.
Le putem scrie și mesajul preferat pe dosul șezutului, astfel încât anii nu le vor știrbi din emoția celui care l-a dăruit.

IMG_3689

Alege scaune pictate manual pentru tine sau omul drag pe care vrei să-l surprinzi într-un mod deosebit!

Nu putem utila o casă întreagă cu Scăunele cu Dichis pentru că fiecare dintre ele este puternic individualizat și este punctul focal dintr-un spațiu. Un cuplu de Scaune cu Dichis revitalizează o bucătărie sau un birou care și-au pierdut farmecul. Pentru cei mari am ales varianta taburet de bucatarie, fiind modelul cel mai versatil și ușor de integrat în orice interior.

scaunelul cu dichis (1)

Care e scaunul pe care nu l-ai picta niciodată?

Am încercat să nu pictez personajele principale din poveștile actuale (Elsa, Ana, Cars, etc) tocmai pentru că gusturile copiilor se schimbă foarte des și de la un sezon la altul au alt erou favorit. Culorile și jucariile preferate mi le spun apropiații sarbatoritului și, eventual, hobbyurile, iar eu mă joc in direcția aceasta.

Cât durează procesul de creație și de execuție? Dacă dorim să facem cadou o astfel de piesă de mobilier, cu cât timp inainte trebuie făcută comanda?

Într-o săptămână de la comandă se pot livra (sigur, și în funcție de comenzile în lucru). Livrez prin curier oriunde în țară.

IMG_3676

Cum ar arăta un scaun pentru o nuntă în grădină în viziunea ta?

Hihi. Un scaun pentru o nuntă în grădină ar fi o provocare frumoasă. Cred c-ar fi romantic, girlish, cu influențe shabby.

scaunelul cu dichis (11)

Fotografii din articol : Facebook & arhiva personală a Fabiolei

Contact: Fabiola Checigief – 0720.829.618 ;  Facebook: Fildesign

Comments

  1. Mika says:

    Superb! Felicitări pentru acest proiect si succes in continuare!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *