Cadou de nuntă: un SAC by Mecanism

October 27, 2014 - Cadouri

Povestea lor începe cu Mecanism, un concept ce pornește din design și crește până la arhitectură. SAC este prima creație Mecanism și s-a născut la început dintr-o nevoie de a crea un obiect confortabil de șezut, dar care să păstreze o formă curata și simplă. După ce ne-am jucat pe câteva schițe cu diferite forme, am ajuns în final la forma actuală care ne-a dus cu gandul la sacii întâlniți în gospodăriile românești și folosiți la depozitarea recoltelor. De aici au plecat și restul ideilor – denumirea, motivul tradițional și materialul folosit. SAC – un nume simplu și usor de reținut, motivul spicului de grâu, brodat pe suprafața SACului și inul – materialul des folosit în cultura românească. Toate acestea au contribuit la ceea ce este acum SAC.

sac (1)

Din ce material este făcut?

Am ales să brodăm inul deoarece am considerat că acest motiv trebuie pus în valoare prin eleganța broderiei și îi conferă autenticitate. Inul folosit este unul țesut pe un material numit blackout, un material din polyester aflat pe spatele suprafeței inului. Am făcut această alegere gândindu-ne la rezistența oferită în timp, evident având un plus față de alte materiale. SAC a fost gândit, croit și cusut integral de noi, mai puțin țesutul broderiei, unde am apelat la o fabrica de confecții. SAC vine în trei nuanțe – gri, nisipiu și bej. Ca și greutate, cântărește aproximativ 9 kg, cu urmatoarele dimensiuni : 125x135x70 cm, dar la cerere culorile şi dimensiunile pot fi ajustate în funcţie de nevoile clientului.

sac (7)

Dacă dorim să facem cadou de nuntă un SAC, cu cât timp înainte trebuie făcută comanda?

O comanda dureaza între 7 și 10 zile lucrătoare, deci pentru un cadou cel mai probabil cu doua sâptămâni înainte de nunta cu pricina 🙂 Pentru detalii și comenzi, doritorii ne pot contacta pe Facebook și în curând vom afișa și numarul de telefon. SACul poate fi testat în prealabil la atelierul nostru din Bvd. Dacia 49, dar cu o programare, pentru că nu suntem mereu acolo.
Am ținut foarte mult ca primul produs Mecanism să aibă o amprentă romanească pentru că noi ca și echipă prețuim valorile tradiționale și considerăm că ele ar trebui promovate și integrate în societatea contemporană.

sac (3) sac (4) sac (5) sac (6)    sac (8) sac (9)

Contact
SAC by Mecanism
Persoana contactMara Ciubotaru și Diana Singuran
Facebookhttps://www.facebook.com/mecanism.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *