Veseud11- Colţul de rai de lângă Sighișoara

September 7, 2016 - Locuri de petrecut

La Veseud, un sat uitat de lume aflat la aproximativ 65 de kilometri de Sibiu, doi saşi plecaţi din ţară au transformat o casă din 1780 într-o locaţie turistică de top, cu scor record pe cel mai cunoscut portal de rezervări online din lume. Veseud11 se află în localitatea Veseud-Agnita, la 41 km de Sibiu și la 34 km de Sighișoara.

Din Agnita, oraş aflat la aproximativ 50 de kilometri de Sibiu, şi până în Veseud, un sat mic aparţinând de comuna Chirpăr, sunt vreo 15 kilometri. O parte drum principal, şi-apoi o bucată de drum de ţară, asfaltat dar îngust, şerpuind printre câmpuri verzi, într-un peisaj de o frumuseţe sălbatică.

veseud nuntaingradina (1)

Povestea începe cu doi fraţi, saşi din Agnita, plecaţi de mult din ţară şi întorşi din când în când în România, în vacanţă. Prima dată au ajuns în zonă cu bicicletele, la o întrunire a saşilor, şi s-au îndrăgostit pur şi simplu de locurile de poveste. ”Au un văr care a cumpărat o casă aici în sat cu vreo 15 ani în urmă. Au venit să-l vadă pe văr, să vadă cum este satul, s-au îndrăgostit instant de acest sat, văzându-l atât de liniştit, oamenii atât de primitori”, povesteşte Liviu Achim, administratorul pensiunii.

Îi găsiți pe booking, cu scorul Excepţional 9,8 /10 –  www.booking.com

Atât de mult le-a plăcut locul încât s-au decis, iniţial, să-şi ia aici o casă de vacanţă. Au cumpărat în 2014 o casă veche din 1780, şi au început să investească în reabilitare. Şi, pe măsură ce au avansat lucrările, s-a conturat ideea unei locaţii care să fie introdusă în circuitul turistic. Investiţia a fost de ordinul sutelor de mii de euro, iar în circuit turistic este din toamna anului 2015. Lucrările s-au făcut cu atenţie şi doar cu materiale naturale, încercând să se păstreze sută la sută latura autentică, tradiţională.

veseud nuntaingradina (2)

Absolut tot ce s-a făcut e doar cu nisip şi var, pentru a respira pereţii, pentru igienă, varul nu le dă voie insectelor să stea acolo. Respirând pereţii şi aerul este mai plăcut. Am folosit de asemenea cărămidă făcută manual, ţiglă, la fel, luată inclusiv de la case degradate care s-au vândut, în împrejurimi. Ferestrele toate sunt autentice, n-am făcut nicio modificare la ele”, explică administratorul pensiunii.

100% Tradițional

În casa principală au fost amenajate 3 dormitoare, cu baie comună, şi odată ce urci treptele de lemn de la intrare ai senzaţia că te întorci în timp. Pe una din grinzile din dormitorul principal este trecut şi anul ridicării construcţiei – 1780. Ferestrele mari dau spre o terasă largă, loc numai bun să stai seara de vorbă, cu un pahar de vin în faţă. În curte sunt locuri retrase, umbrite de viţă de vie, paturi unde te poţi odihni în aer liber sau poţi face plajă, mese din lemn amplasate la umbră. Totul e făcut cu gust şi cu suflet, aşa că nu-i de mirrae că atrage ca un magnet turişti de toate vârstele în satul uitat de timp. Foarte mulţi dintre ei români, dar şi elveţieni, olandezi, nemţi sau israelieni.

veseud nuntaingradina (3)

Această pensiune oferă servicii de închiriere de biciclete, iar zona este populară pentru drumeţii. Localitatea Bazna se află la 41 km de Veseud11, iar Sîmbăta de Sus, la 24 km. Cel mai apropiat aeroport este Aeroportul Internațional Sibiu, situat la 45 km de Veseud11.  Parcarea privată a proprietății este gratuită. [ sursa imagini]

veseud nuntaingradina (4) veseud nuntaingradina (5) veseud nuntaingradina (6) veseud nuntaingradina (7) veseud nuntaingradina (8) veseud nuntaingradina (9) veseud nuntaingradina (10) veseud nuntaingradina (11) veseud nuntaingradina (12) veseud nuntaingradina (13) veseud nuntaingradina (14) veseud nuntaingradina (15) veseud nuntaingradina (16) veseud nuntaingradina (17) veseud nuntaingradina (18) veseud nuntaingradina (19)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *