Pentru nunți rafinate și delicate: Aranjamente florale cu floarea miresei

July 27, 2015 - Idei pentru nunți faine

V-am spus cât de mult iubesc floarea miresei? Cum să nu iubești o floare atât de gingașă, fină, delicată? Floarea aceasta întruchipează perfecțiunea: E așa cum e (sau ar trebui să fie) orice femeie, orice mireasă. Nu e de mirare că din ce în ce mai multe mirese aleg în aranjamentele florale, în buchete, în păr această floare. Denumită popular cununița, coronița miresei sau floarea miresei, Gypsophila Paniculata este o plantă de bordură binecunoscută pentru tulpinile sale lungi și mari, cu crengi puternice, pline, la propriu, cu mii de floricele. Pe timpul verii arată de parca ar fi acoperită de un strat de zăpadă. Are o finețe și o delicatețe aparte, iar alăturarea ei de alte flori parcă îi ia din farmec. Este foarte confortabilă de purtat această cordeluță, fiind potrivită coafurilor lejere cu părul desfăcut ori ușor prins.

Astăzi vă prezentăm câteva idei pentru buchetul de mireasă și aranjamente pentru mese, toate realizate în întregime din floarea miresei.

floarea miresei-nunta in gradina (1)

Dacă doriți să aveți în grădină, floarea miresei și să o folosiți pentru aranjamentele nunții voastre, e bine de știut că: Floarea miresei crește bine în pământ. Rădăcinile cărnoase ar trebui plantate pe amandouă părțile șantului, la o adâncime de aproximativ 7 cm, într-un pământ calcaros, bine drenat. Îmbunătațiți pământul amestecându-l cu puțin nisip dur. Umpleți șantul cu pământ și presați ferm. Udați imediat după plantare. Floarea miresei creste și înflorește într-o zona complet însorită.  [ sursa imagini]

floarea miresei-nunta in gradina (3)   floarea miresei-nunta in gradina (5) floarea miresei-nunta in gradina (6) floarea miresei-nunta in gradina (7) floarea miresei-nunta in gradina (8) floarea miresei-nunta in gradina (9)   floarea miresei-nunta in gradina (2) floarea miresei-nunta in gradina (11) floarea miresei-nunta in gradina (12) floarea miresei-nunta in gradina (13) floarea miresei-nunta in gradina (14) floarea miresei-nunta in gradina (15) floarea miresei-nunta in gradina (16) floarea miresei-nunta in gradina (17) floarea miresei-nunta in gradina (18) floarea miresei-nunta in gradina (19) floarea miresei-nunta in gradina (20) floarea miresei-nunta in gradina (21) floarea miresei-nunta in gradina (4)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *