Pahare pictate manual by MartinArt

May 18, 2014 - Cadouri

Fie că alegi o nuntă în aer liber, o ceremonie în balon sau o petrecere în stilul anilor’30, întâmpină-ţi oaspeţii într-o manieră originală! Paharele realizate de actorul Cristian Martin atrag imediat privirile şi, în plus, rămân o preţioasă amintire. Am aflat povestea lor într-o frumoasă dimineaţă de aprilie, când artistul se pregătea pentru un spectacol de improvizaţie. De data aceasta, se joacă cu pensula.

Cristian Martin pahare (1)
Cristian Martin (2)

Care este începutul poveştii MartinArt?
În urmă cu doi ani, mă pregăteam de nuntă şi aflasem de celebrele pahare cu care mirii întâmpină oaspeţii. Am tot căutat prin oraş, dar tot ce vedeam mi se părea de prost gust. Prin urmare, m-am dus la Hanul cu Tei să colind magazinele dedicate artiştilor plastici. Mi-am cumpărat culori speciale pentru sticlă, cu uscare la rece şi mi-am pictat singur paharele pentru nuntă.

Cristian Martin (1)

Cum arătau?
Foarte simple, pe o sticlă violacee, cu două siluete stilizate: mirele şi mireasa. Reacţia plăcută a invitaţilor m-a bucurat mult, am pus câteva fotografii pe facebook şi apoi au început să vină comenzile.

Cristian Martin (3)

Cât timp durează realizarea unui set?
Depinde de complexitatea temei, însă am nevoie de cel puţin o săptămână pentru a finaliza lucrarea. Chiar dacă eu termin de pictat în 3 zile, paharele au nevoie de timp pentru a se usca. Cel mai mult am lucrat la un set de 6 pahare cu reproduceri după pictorii impresionaşti pe care l-am terminat în aproape o lună.

Cristian Martin (5)

Cât costă un set pentru miri?
Preţul pentru un set de 2 pahare personalizate pentru nuntă porneşte de la 300lei. Desigur, materialele folosite fac diferenţa. Am realizat câteva cu foiţă de aur şi pietre Swarovski care au fost mai scumpe. Însă, preţul nu mi se pare mare căci astăzi dai o căruţă de bani pe o pereche de pantofi care te ţine câteva luni, iar aceste pahare îţi rămân ca amintire toată viaţa.

Cristian Martin (6)

Ce anume te inspiră?
Orice! Flori, păsări, grădini, lucrez în pas cu moda! Anul acesta au avut mare trecere macii şi fluturii. Apoi, am realizat un set de “cupluri celebre”: Cezar şi Cleopatra, Adam şi Eva, Scarlett şi Rhett etc. Lucrez pe sticlă transparentă, dar şi colorată. Am găsit în Bucureşti nişte pahare negre aduse din Spania care m-au cucerit pe loc şi le-am luat imediat ca să le pictez.

Cristian Martin (7)
E dificil de transpus o poveste grandioasă într-o miniatură?
Păi, folosesc lupe speciale. Am primit de la un prieten nişte ochelari cu lupe care arată ca o bentiţă cu lămpaş. Sunt ca un miner! 🙂  De asemenea, am şi o lupă de ceasornicar.

Cristian Martin (8)

Iar, pe viitor…
Până acum am cumpărat pahare din ţară sau din străinătate pentru a le picta, însă intenţionez să realizez propriile mele modele într-un atelier de turnat sticlă. Voi merge cu schiţele mele şi voi comanda “tot ce vreau”. Veţi vedea în curând ce pregătesc! 🙂

Cristian Martin (9)   Cristian Martin (10) Cristian Martin (15) Cristian Martin (13) Cristian Martin (4) Cristian Martin (11) Cristian Martin (16) Cristian Martin (12) Cristian Martin (14)

 

 

Contact
MartinArt
Persoana contactCristian Martin
Facebookhttps://www.facebook.com/MartinArt.Ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *