Inspirație pentru darul de nuntă: Cadouri din porțelan Una ca Luna

September 8, 2014 - Cadouri

Pentru că suntem mereu în căutarea cadourilor simple și frumoase pentru astăzi vă propunem porţelanuri  Una ca Luna, îmbrăcate în flori de ie, năframe şi personaje de basm.

Care este poveste Una ca Luna? Ce te-a determinat să începi să pictezi pe porţelan?

Sunt de profesie economist şi am lucrat 12 ani în marketing, ca brand manager pentru branduri mari. În tot acest timp, nu am renunţat la o mai veche pasiune: pictura.
Am urmat cursuri de pictură atât în România, cât şi în străinătate şi am continuat să pictez din plăcere, pâna când acest lucru a început să îmi ocupeo mare parte din timpul liber. Aşa a început să se cristalizeze decizia de a face pasul de la hobby la antreprenoriat. În 2012 am luat decizia să fac ceva pentru mine, pentru sufletul meu, să îmi continui cariera făcând ceva ce îmi place cu adevărat, ce părea imposibil. Am luat decizia în timp, a fost un lucru gândit, dar părea utopic celor din jur, dar în preajma Crăciunului, când visarea face ca toate lucrurile să pară posibile am hotărât sa fiu curajoasă şi să îmi îndeplinesc visul.
În viaţă sunt momente unice, pe care dacă le ignorăm şi nu le înţelegem puterea şi semnificaţia, ascultându-ne intuiţia, e posibil să le regretăm toată viaţa.

una ca luna nuntaingradina (1) Acum trec în anul doi la Universitatea de Arte (Unarte, București), unde studiez ceramica, nu pictura, pentru a învăța un nou meșteșug și a-mi deschide noi drumuri și experiențe.

una ca luna nuntaingradina (2)

Ce găsim la Una ca luna?
Pe lângă obiectele de porțelan pictat: seturi de ceai, cafea, masă, bijuterii cu porțelan, Una ca Luna dezvolta și idei, concepte pentru evenimente: ilustrație pentru invitații, mărturii din porțelan pictat, accesorii de porțelan pentru buchetul miresei.

La Una ca Luna gasiți INSPIRAȚIE, inspirația pentru un cadou unic și diferit, inspirația care s-a nascut și așternut odata cu fiecare obiect pictat și de ce nu, inspirație pentru a-ți urma visul, așa cum am facut și eu.

una ca luna nunta in gradina (10)

Ce cadou Una ca luna putem face pentru o nuntă?
Pentru o nuntă recomand un cadou care să aminteasca celor doi de acest moment prin elemente grafice legate de eveniment, de exemplu florile folosite în buchete sau elemente legate de momentul căsătoriei sau pur și simplu un decor elegant care să includa numele lor.
Cele mai potrivite cadouri sunt platourile decorative, seturile de cafea sau ceai pentru doi, un set de farfurii, de căni sau chiar doua lingurițe de porțelan cu numele lor.

una ca luna nunta in gradina (5)

Ce înseamnă pentru tine să începi să pictezi o cană sau un obiect din porţelan? Cât timp poate lua sa pictezi un set de căni?

Pentru modelele noi trec printr-o etapa de creație, care este cea mai lunga. Aici intervine inspirația, imagini care se sedimenteaza și pe care le scot la iveală, multe schițe si încercări direct pe obiect, pentru ca pictura pe portelan difera de cea pe hârtie, obiectul te poate conduce armonic, într-o anumită direcție.
Timpul de pictură efectiv diferă, mi se întâmplă să lucrez 2-3 zile la un set de ceai sau să le finalizez într-o zi, mai ales dacă este un model pe care l-am mai pictat.

una ca luna nunta in gradina (6)

Arata atât de bine obiectele pictate Una ca luna, încât îți vine să le pui în vitrina și doar să te uiți la ele de frică să nu le spargi. Cât de rezistente sunt? Portelanul, vopseaua folosita..

Porțelanul este un material de foarte buna calitate, iar culorile pe care le folosesc sunt pigmenți speciali de ceramică folositi în industrie. Pictez într-o tehnica asemanatoare cu cea folosita de fabricile de porțelan cu tradiție unde se mai picteaza înca manual. Pigmentii ceramici intra în stratul superficial al grazurii la tratarea termică a porțelanului la temperaturi înalte de 850C, conferind obiectelor rezistență în timp și posibilitatea utilizarii zilnice.

una ca luna nunta in gradina (13)

Seturile de căni se pot personaliza în functie de cerințele fiecăruia?

Majoritatea clienților mei preferă să aleagă modele din cele propuse de mine pe care să le personalizăm: cu un element adăugat, cu cromatica preferata, cu numele sau o dedicație.
Sunt persoane carora le cer o descriere mai largă a celor ce urmează să primească cadoul, sau chiar o poza, așa îmi fac o impresie proprie despre ce cred ca li s-ar potrivi personalitații lor.
Există și comenzi cu teme noi, realizate pe baza unui brief pe care îl discut cu clientul, dar creez un model la cerere dacă tema respectivă mă inspiră.

una ca luna nunta in gradina (3) una ca luna nunta in gradina (4)     una ca luna nunta in gradina (7) una ca luna nunta in gradina (8) una ca luna nunta in gradina (11) una ca luna nunta in gradina (9)    una ca luna nunta in gradina (12)   una ca luna nunta in gradina (14)

 

 

Contact
Persoana contactAnca Dragu
Websitewww.unacaluna.ro
Facebookhttps://www.facebook.com/Unacaluna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *