Cadouri faine: scaune din lemn pentru casă de piatră by Șezi

September 9, 2014 - Cadouri

Prin modelarea creatoare a tradiției populare la standarde contemporane, opera “Şezi” vă aduce în ansamblul culturii universale, un aport propriu, punând amprenta poporului român. Armonia formei se poate menține doar prin echilibru perfect. Respectând această idee fundamentală, au început să prindă contur două piese de mobilier desprinse dintr-un întreg. Aceste obiecte îmbinate elegant și trainic, care aparțin unei viitoare gospodării, reprezintă uniunea principiilor masculin și feminin, formând întregul primordial.
sezi nunta in gradina (6)

Care este povestea scaunelor din lemn pentru casă de piatră ?

Scaunele alcătuite din lemn masiv de cireș de culoare cenușiu-roșcat, decorate cu ornamente tradiționale arhaice, sunt realizate după un concept unic. Totul a plecat de la formele stilizate ale mirilor, trunchiul fiecăruia devenind spătarul scaunului. Șezutul a păstrat forma trapezoidală tradițională. Elementele de sprijin, picioarele, s-au adaptat pentru a asigura stabilitatea adecvată, devenind conice îngustate în partea de jos, fiind înclinate la un unghi optim.
Motivele ornamentale aduc caracteristicile specifice fiecăruia dintre cei doi. Astfel, piesa mirelui este decorată cu o coloană a infinitului, reprezentând stâlpul familiei, verticalitate, iar la mijlocul ornamentului se formează crucea, semnificând echilibrul, arhitectura și geometria umană, creația.
Cealaltă piesă, a miresei, este înfrumusețată cu reprezentarea legăturii între trifoiul cu patru foi și steaua magică. Se înțelege o transformare a fetei norocoase ce devine soția iubitoare.

Ce simbolizeaza scaunul?

Cu aceste obiecte speciale se dorește păstrarea în memorie a momentului sacru al cununiei și continuarea acestuia. Piesele de mobilier îi vor ține apropiați pe cei doi, motivându-i să se așeze la casa lor și la fiecare masă, împreună.

sezi nunta in gradina (5)

Scaunele se fac la comandă sau există deja în stoc?

Scaunele se fac la comanda. Pe stoc avem doua seturi. Unul va fi disponibil din octombrie, în cadrul unei expozitii în Cluj, iar unul îl păstrăm pentru noul sediu al librariei Cărturești din București.
Pentru o noua comandă trebuie să fim anuntați cu o luna înainte, pentru a obține lemnul de cires. În funcție de numarul seturilor comandate se va stabili prețul și timpul de execuție. În prezent, pretul unui set este 1400 RON.

sezi nunta in gradina (4)
Mai puteti să faceți și alte cadouri pentru casă de piatră?

Pe viitor ne gândim să dezvoltăm ideea pe aceeași temă, cu alte cadouri pentru nuntă. O ladiță de zestre pentru bogațiile din casă ( și plicurile de la nuntă) este în curs de proiectare, am mai realizat o tavă cusută manual pentru pahare și ideile tot vin.

sezi nunta in gradina (1) sezi nunta in gradina (3) sezi nunta in gradina (2)

 

Contact
Persoana contactEchipa SEZI- Octavia Casoni si Luci Lois
Facebookhttps://www.facebook.com/sezi.brand

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *