The Unbutton Collection by Cristina Bulat

January 20, 2015 - Cadouri

Ce încercam noi să facem aici la Nuntă în grădină? Să vă dăm idei frumoase despre nuntă, mărturii, aranjamente florale, cadouri practice create de artiști noștri români, în Romania. The Unbutton Collection este o colecție de mobilier retro semnată de Cristina Bulat. Prototipurile colecției Unbutton vor fi expuse în cadrul târgului internațional de mobilier IMM COLOGNE 2015. Le găsiți în Pavilionul României în hala 3.1.

The Unbutton Collection (4)

Care este poveste The Unbutton Collection?
Ideea colecţiei “Unbutton” s-a născut din fuziunea stilului scandinav cu influenţele culturale ale controversatului curent Pin-Up.
Piesele de mobilier sugereaza o cămașă ușor descheiată iar colțurile rotunjite și întreaga imagine de ansamblu ne duc cu gândul la stilul retro și modelele anilor ‘50-‘60, care obişnuiau să pozeze uşor dezgolite pentru pictori şi fotografi.

The Unbutton Collection (3)

Din ce material este făcut?

Cadrul exterior al pieselor de mobilier este executat din MDF – singurul material din care s-a reuşit obţinerea acelor raze de curbură de la colţuri. În cazul prototipurilor prezentate la târgul BIFE-SIM 2014, elementul în forma de guler a fost executat din tablă de oţel curbată pe care s-a lipit ulterior furnirul de tei. Pentru produsele propuse pentru comercualizare însă am ales ca acesta să fie executat din câteva foi de furnir lipite între ele direct pe o matriţă, pentru a obţine forma de guler. Feţele sertarelor sunt executate din lemn masiv, furniruite cu furnir de coto- o esenţă lemn exotic. Picioarele sunt din lemn masiv de coto iar spatele pieselor de mobilier va fi furniruit cu lemn din aceeaşi esenţă. Am ales 5 culori care vor fi disponibile pe stoc: rosu somon, ivoar, galben, turcoaz şi verde fistic însă la cererea clientului se pot executa şi pe alte nuanţe.

The Unbutton Collection (5)
Dacă dorim să facem cadou de nuntă o piesa de mobilier, cu cât timp înainte trebuie făcută comanda?

Comanda durează aproximativ 14 zile lucrătoare, deci optim ar fi să ca aceasta să fie plasată cu 3-4 săptămâni înainte de marele eveniment. Persoanele interesate pot lua legătura cu mine pe e-mail sau pe Facebook, unde voi posta mai târziu şi numele showroomurilor din Bucureşti unde vor fi disponibile piesele de mobilier.

The Unbutton Collection (2) The Unbutton Collection (1)
Care este pretul unei piese?
Preţul unei noptiere este de 500 de euro iar cel al unei comode este de 880 de euro.

The Unbutton Collection (8) The Unbutton Collection (7)

Contact
Facebookhttps://www.facebook.com/cristinabulatdesign
Email

Comments

  1. Mihai says:

    Arata extraordinar. Felicitari designerului pentru concept. Nu e deloc usor sa vii cu un produs nou pe piata de mobila.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *