Mărturii altfel: Plante înrămate de la The Handmade Favour

October 18, 2017 - Cadouri

Am avut placerea sa descopar aceste minunate tablouase din plante presate, care merg perfect ca marturii sau cadouri pentru ocazii speciale! Va las aici interviul cu Roxana Merlusca si cateva poze in care descoperiti o mica parte din creatiile ei, ce sunt de o delicatete infinita! Superbe!

Roxana, ai cuvantul:

Ideea marturiilor The Handmade Favour a luat nastere inainte de nunta mea de anul acesta, cand cautam idei pentru marturiile noastre. Cand mi-am dat seama ca optiunile nu se potriveau cu estetica nuntii noastre, am decis ca putem sa le cream noi, pe gustul nostru. Cu ajutorul parintilor mei, am reusit sa cream tablousele cu rama de cupru, care sunt toate lucrate manual si care au impresionat pe toata lumea! Ne-am dat seama atunci ca si alti miri ar aprecia acest fel de marturie pentru nuntile lor.

Deoarece tablouasele sunt lucrate manual, procesul este de minim 3-4 saptamani de la primirea comenzii, dar timpul poate varia in functie de numarul de marturii dorite. Procesul in sine este destul  time consuming: taierea geamului la dimensiune (7x7cm pentru marturii) si a ramelor de cupru, apoi asezarea florilor/plantelor presate si finisarea ramelor.

Momentan, colectia de flori presate este destul de mare si in crestere. Nu exista o zi in care sa nu adaug ceva la presat. Iubesc florile si sa le vad cum isi pastreaza culorile dupa ce au fost presate mi se pare extraordinar! Marturiile noastre pot sa aiba flori diverse pentru aceesai nunta, lucru care da o tenta de unicitate setting-ului. Dar, daca mirii au preferinta pentru o anumita cromatica putem discuta inainte de plasarea comenzii si putem decide impreuna ce flori s-ar potrivi mai bine in functie de stoc si sezon.

Imi place ideea de clasic, asa ca florile sunt presate in carti, apoi depozitate pe cat posibil pe culori, in plicuri. In felul acesta pot gasi mai usor florile, pentru ca mi-e destul de greu sa tin minte fiecare floricica in parte.

The Handmade Favour se adreseaza tuturor, asa ca luam cu mare drag orice comanda, cat de mica. De altfel, acesta este si unul din scopurile marturiilor noastre: sa pot fie folosite cu drag si dupa nunta ca decoratie, si nu uitate printr-un colt al casei.

Momentan exista doar 3 dimensiuni: 7x7cm pentru marturii, 13x13cm si 22x14cm

Ideea noastra pentru acest proiect a pornit si din dragoste pentru flori, dar suntem deschisi la convorbiri cu mirii si pentru alte optiuni daca se potrivesc mai bine cu estetica evenimentului: inimioare din hartie, biletele de la miri pentru invitati.

Sigur, daca mireasa doreste sa inrameze ca amintire petale din buchet, se poate face acest lucru cu mare drag atata timp cat acestea sunt micute ca apoi sa poata incapea intre rame. Procesul de presare al florilor este destul de sensibil. Pentru ca acestea sa isi pastreze culorile vor trebui puse la presat nu mult timp dupa ce acestea au fost taiate.

Pentru moment The Handmade Favour poate fi gasit pe pagina de Facebook si pe pagina de Instagram,
In curand vom deschide si un mic shop online pe care il vom face cunoscut pe canalele noastre de social media asa ca, tineti aproape 🙂

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *