25 de Torturi Naked Cake cu fructe și flori. Toate naturale!
May 11, 2015 - Dulciuri și alte bunătăți / Idei pentru nunți faine
Despre ultima tendință în domeniu, Torturile Naked Cake am mai vorbit și cu altă ocazie, când am prezentat 35 de Torturi de nuntă decorate cu fructe și flori naturale! Te invităm să descoperi torturile vedetă ale anului“Naked cakes”, torturile fără glazură! Sunt trendul principal al anului 2015 în materie atât pentru nunți cu stil sau în grădină cât și pentru alte petreceri private.
După cum știți iubim la nebunie torturile naturale decorate cu fructe și flori. Ce alegere ar fi mai potrivita decât un tort ușor, aromat, cu multe fructe de padure prin și pe el? Propunerea noastră de azi, și de toate zilele este: tort dezbrăcat de toate cremele și îmbrăcat cu flori și fructe. Fără pastă de zahar, marțipan sau alte cele…. ♥ because we love naked! ♥.
Dulciurile ”dezbrăcate” sunt simple, decorate cu fructe și flori proaspete, aspectul nefinisat dându-le aerul natural al torturilor ”de casă”.
Și pentru ca tot am început săptămâna aceasta așa frumos cu soare și voie bună, avem o propunere pentru voi: să innebunim de placere cu totul! Așadar, am pregatit o colecție de 25 de Torturi Naked Cake cu fructe și flori. Toate naturale! Aveți mai jos lista florilor comestibile, precum și gustul lor. [sursa foto]
LISTA FLORI COMESTIBILE / en.wikipedia.org
soc american ( Sambucus canadensis )
anason isop ( Agastache Foeniculum )
arugula ( Eruca sativa )
busuioc ( Ocimum basilicum )
fasole ( Phaseolus vulgaris )
bergamota ( Monarda Didyma )
broccoli ( Brassica oleracea )
musetel ( Chamaemelum nobile )
asmatzui ( Anthriscus cerefolium )
Hibiscus chineza ( Hibiscus rosa – sinensis )
arpagic ( Allium schoenoprasum )
cicoare ( Cichorium intybus )
crizantema ( Chrysanthemum sp. )
albastrea ( Centaurea cyanus )
papadie ( Taraxacum officinale )
Dianthus ( Dianthus sp. )
marar ( Anethum graveolens )
galbenele ( Calendula officinalis )
margareta ( Bellis perennis )
fenicul ( Foeniculum vulgare )
geranium ( Pelargonium sp. )
nalba ( Alcea rosea )
Caprifoi japonez ( Lonicera japonica )
lavanda ( Lavandula sp. )
liliac ( Syringa vulgaris )
leustean ( Levisticum officinale )
menta ( Mentha spp . )
Nasturtium ( Tropaeolum majus )
okra ( Abelmoschus esculentus )
floarea pasiunii ( Passiflora spp . )
ananas salvie ( Salvia elegans )
trifoi rosu ( Trifolium pratense )
trandafirii: rosa rugosa, damascena sau rosa centifolia sunt trandafirii de dulceata
rozmarin ( Rosmarinus officinalis )
salvie ( Salvia officinalis )
gura-leului ( Antirrhinum majus )
suc de fructe ( Cucurbita pepo )
floarea-soarelui ( Helianthus annuus )
cimbru ( Thymus vulgaris )
lalea ( Tulipa sp. )
violete ( Viola odorata )
floarea soarelui (petale amare, din pacate)
garoafele
Trei Frati Patati (Viola Tricolor)
GUST ( sursa dulceiutesarat.com)
Florile de măr- trebuie consumate cu moderație, întrucât pot fi toxice.
Bergamota- gustul petalelor seamănă cu cel al aromei ceaiului Earl Grey.
Gălbenelele- cunoscute în gastronomie ca Sofranul saracilor datorita puterii de colorare și gustului ușor piperat și amărui.
Mușețelul- petalele sale aduc la gust cu aroma merelor.
Panseluțele- se disting prin gustul dulce al petalelor; merg de minune pentru accentuarea aromelor deserturilor.
Iasomia- petalele sale foarte aromate sunt potrivite nu numai pentru ceai, ci și pentru îmbogatirea gustului mâncarurilor, unde trebuie folosite crude.
Garoafele- au un gust ușor piperat și dulceag.
Trandafirii- petalele cele mai populare în uzul gastronomic. Se consuma ca atare, adaugate în stare proaspata sau se confiaza pentru obținerea unor accente în glazuri.
Floarea soarelui- deși sunt comestibile, petalele sale sunt foarte amare
Violetele- foarte dulci și cu un parfum unic, petalele sale sunt folosite preponderent în deserturi
Leave a Reply